Restauracja Grodzka15
Restauracja Grodzka 15 nierozerwalnie łączy się z Browarem Grodzkim. Szczególnie polecamy naszego wyrobu, pierogi z kaszanką i jabłkiem. Do naszego piwa idealnie pasuje deska przekąsek, która składa się ze skrzydełek w lekko pikantnej tempurze, krążków z cebuli, panierowanych serów i frytek. W browarze nie może zabraknąć wyśmienitej pizzy. Margherita a może Pollo?
Po prostu trzeba spróbować
Golonka marynowana w piwie to jeden z najlepszych patentów na smaczne danie. Nasza golonka toczy nieustanny bój o palmę pierwszeństwa w menu z soczystymi, marynowanymi w piwie, żeberkami. Nie jesteśmy w stanie rozstrzygnąć tego sporu. Oba dania od lat królują w naszej karcie.
Opieramy się na sezonowych produktach
Nasze menu jest dostosowane do pory roku i oparte na świeżych, lokalnych produktach. Latem zapraszamy na wyjątkowy chłodnik lubelski. Jesienią zaprosimy Państwa na dania z kurkami i dynią. Zimą będziemy kusić Państwa golonką, zupą i grzybową i świątecznymi gołąbkami.
Menu
Stek wołowy z pieczonymi ziemniakami i warzywami
39Golonka48
puree ziemniaczane /sałatka z kiszonego ogórka/chrzan/musztarda
Fish &Chips 38
Pierogi ruskie 32
Żeberka pieczone48
sos pieczeniowy/ziemniaki opiekane/surówka z czerwonej kapusty- Filet z dorsza 41
Wurst bawarski
29Pieczona kiełbasa marynowana w piwie ,puree ziemniaczane ,pieczona cebula, sos pieczeniowy
-
Sznycel wieprzowy39
mash chrzanowy/sałatka z kiszonym ogórkiem -
Golonka48
opiekane ziemniaki/kapusta zasmażana/chrzan/musztarda -
Żeberka pieczone48
panierowana prażucha w waflu/kalafior/panko z czosnkiem i boczkiem/sos z pieczenia -
Pęczotto z pieczonym burakiem i serem solankowym35
pęczak/pieczony burak/czosnek/oliwa/bulion warzywny/ser solankowy/zielenina -
Morszczuk z patelni39
gnocchi/szpinak/ser solankowy/brokuły na maśle/sos kaparowy
Zupa piwno-serowa z grzanką28
piwo grodzkie/cebula/bulion mięsny/grzanka/zielenina- Rosół z domowym makaronem 19
Żur po lubelsku 26
kiełbasa wędzona/boczek wędzony/warzywa/jajko sadzone
Zupa cebulowo-piwna z grzanką28
piwo grodzkie/cebula/bulion mięsny/grzanka/zieleninaŻur po lubelsku 26
kiełbasa wędzona/boczek wędzony/warzywa/jajko sadzone
-
Tatar wołowy46
marynowane grzyby/ogórek/cebula/majonez chrzanowy/prażona kasza gryczana/żółtko - Precel bawarski 11
-
-
Deska do piwa 2os/4os 59/89 Kofta wołowa/kaszanka/marynowane oliwki/śliwki w boczku/pałki z kurczaka/ziemniaki opiekane
-
wszystkie sałatki podajemy z cebularzem
-
Cezar
34Mix sałat/pomidor/boczek/grzanki/ser Bursztyn/jajko poche/dressing anchois - Kartoffelsalat 28
-
-
-
-
Pierogi ruskie z okrasą opiekane31
ziemniaki/twaróg swojski/cebulka/boczek
stopień wysmażenia medium well/100% polskiej wołowiny/sosy produkcji własnej
-
Wołowy39
boczek/pomidor/ogórek konserwowy/ cheddar/piklowana czerwona cebula/sos bbq/frytki -
Z szarpaną wieprzowiną duszoną w piwie39
boczek/pomidor/ogórek konserwowy/ser cheddar/piklowana czerwona cebula/sos chipotle/frytki -
pizza średnicy 32 cm
-
Rosół z makaronem16
-
Nuggetsy z kurczaka, frytki, surówka19
-
Pierogi ruskie z masełkiem19
-
Domowa szarlotka z lodami 26
jabłka z Powiśla/lody -
Sernik grodzki28
sos owocowy/lody