Firmowy śledzik- w biurze czy w restauracji?
Zbliżają się święta. W sklepach już niedługo królować będą mikołaje, świąteczne ozdoby i prezenty. Ten czas sprzyja planowaniu spotkań i uroczystości. Badania wskazują że najwięcej młodych par, właśnie podczas Świąt podejmuje decyzję o weselu. Wiele firm decyduje się na organizację wigilii firmowych, które mają integrować pracowników, wprowadzać świąteczny nastrój i być podsumowaniem mijającego roku. Pierwszym pytaniem które się nasuwa z organizacją wigilii jest – gdzie urządzić ową wigilię? Wspólne wyjście do restauracji czy biurowe zacisze.
Lokalizacja.
Wybór lokalizacji jest uzależniony od kilku czynników. Jednym z nich jest chociażby ilość miejsca. Jeśli w naszym biurze jest niewiele miejsca potrzebnego do wygodnego usadzenia pracowników, to lokal będzie zdecydowanie lepszym wyborem. A jeżeli miejsca jest sporo, to trzeba się zastanowić jak udekorowac salę. Czy mamy odpowiednią ilość stołów, krzeseł? Chyba że w naszej firmie znajduje się ktoś, kto odnajduje się w organizacji przyjęć i robi to z własnej woli, z przyjemnością. Zazwyczaj jednak trudno znaleźć chętnych do zorganizowania imprezy.
Wybór miejsca.
Niewątpliwie wspólne wyjście z pracownikami poza teren firmy jest również urozmaiceniem. Warto wybrać miejsce gdzie wszyscy poczujemy się swobodnie. Zamiana otoczenia, nie będzie się kojarzyć z kolejnym dniem w pracy. Jeśli jesteśmy osobami decyzyjnymi lub właścicielami firm, sprawdźmy, gdzie nasi podwładni wolą spędzić ten dzień. Chodzi przecież o to, by każdy czuł się dobrze i miło spędził czas. Browar Grodzki proponuje na spotkania wigilijne oddzielne sale. To tym bardziej da poczucie komfortu podczas spotkań.
Jedzenie.
Podczas wigilii firmowej ważne jest jedzenie. Dlatego trzeba zadbać, by było smaczne i ładnie podane. To o nim będzie krążyło najwięcej opowieści i dobrze jest sprawić, by były one pozytywne. Jeśli wybierzemy już lokal, to warto sprawdzić jakie menu proponuje. Czy mamy wpływ na dania znajdujące się w menu? Menu na Grodzkiej 15 zawsze jest konsultowane z zamawiającym. Nie ma oferty, której nie moglibyśmy zmienić wedle Państwa sugestii.
Jednak przede wszystkim ważne dla nich jest atmosfera miejsca. Blask świec, woń smażonego karpia to wywołuje wspomnienia rodzinnych świąt a przecież w pracy spędzamy ponad połowę swojego życia.
Reasumując.
Nie przeoczmy terminu
Pamiętajmy, aby sale na przyjęcie wigilijne rezerwować z odpowiednim wyprzedzeniem. Wraz z początkiem grudnia większość takich miejsc jest już zajęta a szczególnie jeśli chodzi o piątkowe popołudnia.
Należy więc pomyśleć o tym już w październiku lub listopadzie. Część firm, zamiast przyjęcia świątecznego organizuje dla pracowników zabawę karnawałową w styczniu. W takim przypadku salę należy zarezerwować również w listopadzie lub grudniu.
Dobre relacje to podstawa
Niewątpliwie świąteczne przyjęcia kryją w sobie nieograniczone możliwości, należy jednak pamiętać, że ich organizacja ma na celu zbliżenie pracowników i wyrażenie Twojej wdzięczności za pracę i wkład w sukces firmy.
Ważne jest, aby nie odkładać przygotowań na ostatnią chwilę: poczęstunek złożony z rozpuszczalnego barszczyku i chipsów nie zrobi na nikim dobrego wrażenia.
Browar Grodzki ma zaszczyt zaprosić Państwa na niezapomniane Przyjęcia Wigilijne.
Kusząca woń suszu wigilijnego, barszczyk z uszkami, smak smażonego karpia, kapusta z grzybami, pozostaną na długo w pamięci.
A na deser sernik …
Dźwięk kolęd w ciepłych promykach świec umilą Państwu chwile spędzone razem z nami.
Rezerwacje:
Dorota Bęczkowska
tel 575 121 407